SINT NICOLAASGA - De politie heeft drie mannen aangehouden op verdenking van fraude en diefstal van geld en goederen. Zij hebben maandagmiddag 31 januari pinpassen en huissleutels ontvreemd bij een ouder stel in Sint Nicolaasga. Een oplettende buur maakte een foto van de auto van de verdachten, met daarop ook het kenteken. De drie verdachten (17 en 18 jaar uit Spijkenisse en 20 jaar Den Hoorn/ZH) zijn dezelfde dag rond 20.00 uur aangehouden in Nieuwerkerk aan de IJssel.


Maandag rond 15.00 uur werd een ouder stel slachtoffer van bankhelpdeskfraude. Iemand die zich voordeed als medewerker van een bank belde hen op. Ondanks enige aarzeling overtuigde de zogenaamde bankmedewerker de slachtoffers toch om telefonisch hun pincode af te staan. Vervolgens werden bij hun thuis twee pinpassen opgehaald. Ook bleek toen de verdachten waren vertrokken dat de huissleutels van de slachtoffers waren meegenomen. Een oplettende buur maakte een foto van het kenteken en de auto waarin de mannen zich verplaatsten. De auto en de verdachten kon daarna vrij snel getraceerd worden in de Randstad.

Onderzoek

De politie gaat verder met het onderzoek. Ook wordt natuurlijk onderzocht of de aangehouden mannen ook betrokken zijn bij mogelijk andere incidenten van bankhelpdeskfraude.