BANT/SNEEK - In de nacht van woensdag 6 november 2019 hield de politie toezicht op de A6 ter hoogte van Bant. Daarbij werd de lasergun ingezet. Rond 02.15 uur werd er een auto gelaserd met een snelheid van 201 kilometer per uur.


De politie ging achter de bestuurder aan en gaf hem een stopteken. In plaats van te stoppen besloot de bestuurder er vol gas vandoor te gaan.

Hierbij werden hoge snelheden gehaald. De collega's van Noord-Nederland werden gewaarschuwd. Tijdens de achtervolging reed het voertuig met 180 kilometer per uur over de Strjitwei tussen Follega en Spannenburg. Hier is men het voertuig uit het zicht verloren.

De gealarmeerde collega's van Noord-Nederland zagen het voertuig kort daarop in Hommerts rijden. De bestuurder werd stilgezet en onderworpen aan een blaastest. Hieruit bleek dat de bestuurder onder invloed reed. Hierop werd de 47 jarige man uit de gemeente Súdwest Fryslân aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed, negeren van het stopteken en de snelheidsovertreding. De man blies 380Ugl op het politiebureau in Sneek. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.