NOORD-NEDERLAND - De politie heeft zondagmiddag en aan het begin van de avond meerdere proces-verbalen uitgedeeld bij langzaamaanacties die plaatsvonden op de noordelijke snelwegen. Er vonden onder andere acties plaats op de A7 bij Beetsterzwaag en Drachtstercompagnie. Ook op de A32 bij Steenwijk en de A37 bij Holsloot begonnen voertuigen zondag een langzaamaanactie.


Hoge boetes

De langzaamaanacties worden vooral veroorzaakt door bestuurders van personenvoertuigen. Deze actievoerders maakten zich onder andere schuldig aan onnodig links rijden en het gebruik maken van de vluchtstrook. De politie heeft hiervoor meerdere hoge proces-verbalen uitgedeeld. Ook zijn er bij deze acties meerdere kentekens opgeschreven en daardoor kan er later op basis van beelden ook nog een proces-verbaal worden opgemaakt. De boetebedragen kunnen oplopen tot honderden euro’s.

Zeer gevaarlijk

De politie wordt ingezet tijdens langzaamaanacties en wegblokkades. Die kunnen namelijk leiden tot zeer gevaarlijke situaties. De prioriteit van de politie ligt bij het waarborgen van de veiligheid van de andere weggebruikers en de agenten zelf. Daarna wordt ingezet op het beëindigen van de protestactie. Waar mogelijk wordt gehandhaafd op strafbare feiten.