LEMMER - Op vrijdag 25 november 2022, omstreeks 00:20 uur, was de politie aan het surveilleren in Lemmer toen een voertuig passeerde. Omdat het voertuig afwijkend rijgedrag vertoonde besloot men de inzittenden te onderwerpen aan een controle.


Bij staandehouding werd er een hennepgeur in de auto geroken. Nadat men het voertuig controleerde, trof men een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aan. Later bleek het om 172 stuks cobra's 6 te gaan. Dit is zwaar vuurwerk, wat ook wel vergeleken wordt met de kracht van een handgranaat. Een rijdende bom dus....

De bestuurder testte ook nog positief op het gebruik van THC en reed dus mogelijk onder invloed van drugs. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen of dit ook boven de toegestane hoeveelheid was. Ook had de bestuurder 1760 euro aan contant geld bij zich en had de bijrijder een gebruikershoeveelheid hennep bij zich. Dit alles is samen met het vuurwerk, in beslag genomen, evenals het voertuig.

Beide verdachten, in de leeftijd van 19 en 21 jaar en afkomstig uit Harderwijk, zijn aangehouden. Het onderzoek is in volle gang en het vuurwerk wordt vernietigd.

De richtlijn voor dergelijke vergrijpen is een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden. Beide verdachten moeten zich verantwoorden tegenover een rechter.