LEMMER - Zondagavond heeft de politie een snorfietser aangehouden die er alles aan deed om uit de handen van de politie te blijven. Blijkbaar omdat later bleek dat hij onder invloed verkeerde van drugs.

Op de Facebook-pagina van Politie De Fryske Marren laat de politie weten:
Gisteravond reden wij op de Vissersburen in Lemmer en wilden wij een snorfiets met zijn bestuurder controleren. Op het moment dat de bestuurder een stopteken kreeg, reed de bestuurder gewoon door. Ook na het aan zetten van de optische- en geluidssignalen had de bestuurder niet de intentie te stoppen. Hij deed er alles aan om ons af te schudden door in het centrum van Lemmer smalle straatjes en steegjes in te rijden. Hij hield daarbij geen rekening met het overige verkeer. Vanaf het Waaigat ging de snorfiets tussen de paaltjes door de Langestreek op richting de ijsbaan en verloren we hem uit het zicht. Omdat hij zich mogelijk in die wijk ophield, zijn we ook te voet een zoekactie gestart. Vervolgens zagen we de verdachte rennen. Hij had inmiddels zijn snorfiets ergens verstopt, maar hij werd toch herkend. De verdachte rende over een schoolplein waar hij een hek toch net even over het hoofd zag. Daarna kon hij zonder al te veel moeite worden aangehouden.

Aan het bureau bleek dat de bestuurder onder invloed was van drugs. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens de achtervolging is mogelijk een geparkeerde auto geraakt. Deze auto stond geparkeerd aan het Waaigat bij de kruising Langestreek (richting Villa Novalaan). Graag komen wij in contact met de eigenaar van deze auto. Ook eventuele getuigen van deze getuigen worden verzocht zich te melden. Dit kan aan het politiebureau of via 0900 8844.