NEDERLAND - Uit de kast komen is heel normaal, maar toch is het voor veel (jonge) mensen nog steeds moeilijk. Nederland is een vrij land en je kan gelukkig zijn wie je bent, daarmee lijkt het geen enkel probleem te zijn. Maar toch heerst er een grote haat op homoseksualiteit.

In sommige gezelschappen kan men niet zijn wie ze willen zijn en met rare blikken kijken ze naar homoseksualiteit en kan het al snel vies gevonden worden. Bovendien zijn er veel jonge homo’s die gepest worden op scholen en zich daardoor onzeker en niet geliefd voelen. Jonge homo's voelen zich dan ook niet begrepen. En hebben het gevoel dat ze bij niemand terecht kunnen.

Tegenwoordig hoor je steeds meer mensen die in de knoop zitten met zichzelf, die niet weten wat ze met hun zelf aan moeten, omdat zij Lesbienne, Gay, Biseksueel of Transgender (L.G.B.T.) zijn. Die mensen zijn bang voor de omgeving omdat zij niet weten hoe de omgeving reageert. Ze zijn bang dat mensen erachter komen en dat ze gepest worden. Je hoort en leest vaak in de krant dat mensen zichzelf niet kunnen zijn, maar waarom? Is het vies, is het raar? Waarom word je niet geaccepteerd?

Je leest in de krant, Facebook of je ziet op TV dat er veel jongeren mishandelt worden die LGBT zijn. Zo ook in het weekend van 28 januari 2017 in Coevorden. Daar zijn twee jongens door een homohater belaagd en geslagen. Waarbij een van de jongens keihard op z'n rechters-oogkas is geslagen door iemand die daarbij de reden gaf: 'Je bent homo.'

Ook op in een werkgebied denken mensen er heel raar over, zoals ook over Meester Mark. Die op zijn werk niet kan zijn wie hij echt wil zijn, omdat hij bang is voor de reactie van de omgeving.

Niet alleen in Nederland hebben sommige mensen er moeite mee. In Brazilië is er een moeder opgepakt nadat ze haar eigen zoon zou hebben doodgestoken tijdens de kerstdagen. Het lichaam van de jongen werd deze week gevonden dichtbij zijn huis. Naar alle waarschijnlijkheid heeft de moeder haar zoon om het leven gebracht omwille van zijn seksualiteit.

Ook een Amerikaanse homokoppel zijn afgelopen vrijdag slachtoffer geworden van homohaat. Afgelopen vrijdag werden zij in hun eigen huis belaagd door twee mannen. Een man zat verstopt in het donker...en richtte een pistool op zijn hoofd.”. Een andere dader bekladde in de tussentijd de auto met de woorden ‘flikker’ en kwam daarna naar een van de jongens toe om hem een paar slagen in het gezicht te geven.

Nu is het alleen veel negativiteit wat je hierboven leest, maar er zijn gelukkig zijn ook mensen die wel hun zelf kunnen zijn en er zijn gelukkig plekken waar ze wel zichzelf kunnen zijn.

Maar is het niet eens een idee dat iedereen positief tegenover lesbiennes, gays, biseksuelen of transgenders gaat denken?