NEDERLAND - De laatste dagen van augustus en de eerste dagen van september staan in het teken van wisselvalligheid. De zon laat zich weliswaar geregeld zien, maar deze wordt regelmatig afgewisseld door bewolking en buien.


Vandaag (zondag) loopt de temperatuur op naar zo'n 20 graden. In het hele land is er echter kans op een regen- of onweersbui, maar tussendoor zijn er ook flinke droge momenten met wat ruimte voor de zon. De wind kan langs de kust, vooral tijdens buien, soms aantrekken naar krachtig (windkracht 6).

In de nacht naar maandag blijft de kans op een enkele bui bestaan, al worden het er geleidelijk wel steeds minder. Het koelt af naar 9 tot 15 graden en lokaal kan mist ontstaan. Overdag wisselen wolkenvelden en vooral 's ochtends ook zonnige perioden elkaar af. Plaatselijk kan er een bui overtrekken, maar het is minder wisselvallig als vandaag. Het wordt maximaal zo'n 20 graden.

Ook dinsdag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af met een lokale bui al lijkt het grotendeels droog te blijven. De temperatuur stijgt opnieuw naar zo'n 20 graden bij een zwakke zuidwestenlijke wind.

Woensdag neemt de zuidwestenwind weer wat in kracht toe en bestaat het weerbeeld uit opklaringen, wolken en een paar (onweers)buien. De temperatuur blijft ongeveer op hetzelfde niveau.

Ook donderdag blijft het waarschijnlijk nog wel even (licht) wisselvallig met zonnige perioden maar is er ook kans op een paar buien. De tempeartuur lijkt wel iets omhoog te gaan.

Bij de start van september, op vrijdag, lijkt het echte nazomerweer er voorlopig nog niet in te zitten, maar met 20 tot 23 graden is het ook in het volgende weekend niet bepaald fris voor de tijd van het jaar.