NEDERLAND - Na een weekend vol buien lijkt het de komende week iets rustiger te worden. Bij de officiële start van de herfst staan ons zelfs een aantal droge dagen te wachten waarin ook de zon zich af en toe laat zien. Prima weer om even te fietsen of te wandelen.


Maandag zorgt een hogedrukgebied voor een stuk minder buien dan de afgelopen dagen, maar helemaal droog blijft het niet. De zon komt regelmatig tevoorschijn en de temperatuur stijgt naar maximaal 16 tot 18 graden.

Dinsdag is wat meer bewolking aanwezig, maar het blijft op een paar buitjes na wel droog. De noordelijke wind neemt nog wat verder in kracht af en de temperatuur stijgt naar 15 tot 18 graden.

Vanaf woensdag, de officiele start van de herfst, blijft het waarschijnlijk een paar dagen overwegend droog met geleidelijk wat meer ruimte voor de zon. De wind draait meer naar het zuiden.

Op donderdag is dat al merkbaar en kan de temperatuur landinwaarts oplopen naar lokaal 20 graden waar het in het noorden en langs de kust rond de 18 graden blijft.

Vrijdag geeft vrijwel hetzelfde beeld met een matige zuidenwind en temperaturen rond de twintig graden.

In het volgende weekend lijkt de wind dan weer terug naar het noorden te draaien waardoor het weer in het hele land onder de twintig graden komt. Wel blijft het ook dan grotendeels droog met regelmatig een zonnetje.