NEDERLAND - Na enkele koude dagen en regelmatig ijzel wordt de kou vanaf zondagavond geleidelijk verdreven. Dit gaat gepaard met de nodige buien. Vanaf dinsdag komt het zelfs enkele dagen op of boven de tien graden uit. Rond kerst is het weer iets koeler, maar nog altijd ruim boven het vriespunt.


Maandag in de ochtend regent het eerst op veel plekken, maar van het westen uit wordt het geleidelijk wat droger. Het blijft ook 's middags overwegend bewolkt, maar het antal buien vermindert. Er waait een stevige wind uit het zuiden tot zuidwesten met langs de kust kans op flinke windstoten. De temperatuur loopt op naar 7 graden in het noordoosten en 10 graden in het zuiden van het land.

Ook dinsdag is het overwegend bewolkt met af en toe een bui. Het blijft stevig waaien uit het zuiden en de temperatuur stijgt op veel plekken tot in de dubbele cijfers dus rond de 10 graden.

Ook woensdag wordt een wisselvalige dag met bewolking buien, een stevige zuidwester (windkracht 5) en wederom temperaturen rond de tien graden.

Donderdag kunnen de buien nog iets talrijker zijn, al neemt wel de wind geleidelijk steeds meer af al kan die langs de kust soms nog stevig zijn. Opnieuw wordt het zo'n 9-10 graden.

Ook op vrijdag blijft de wind zuidwestelijk en die neemt geregeld buien mee, met soms tussendoor en zonnetje. Net als in de voorgaande dagen zal de temperatuur 's nachts rond de 7 graden liggen en overdag ongeveer 10 graden.

In het volgende weekend neemt de temperatuur iets af al is er rond de kerst een sprake van vrieskou of sneeuw. Op zaterdag wordt het zo'n 8 graden met hier en daar nog wat buien. Op 1e kerstdag lijkt het droger te worden bij pakweg 6,7 graden.