NEDERLAND - Na een koud en lokaal mistig weekend blijft het ook de gehele komende week nog fris. Bijna dagelijks is er kans op nachtvorst, maar overdag blijft het grotendeels droog. pas aan het eind van de week loopt de temperatuur lichtjes omhoog.


Maandag draait de wind naar zuidoostelijke richting. Daarmee laat de zon zich vaker zien, al kan ook deze dag mistig beginnen. Lokaal houdt die mist tot in de middag stand. Het zonnigere weerbeeld resulteert in lagere temperaturen in de nacht, maar overdag komt de temperatuur hier en daar wel wat boven het vriespunt uit. In het binnenland blijft het mogelijk vriezen. In het noorden van het land behoort een winterse bui nog altijd tot de mogelijkheden. De zwakke wind draait naar het oosten.

Na een flink koude nacht, met in bijna het hele land matige vorst en temperaturen tot in het binnenland lokaal mogelijk tot -10 graden, lijkt dinsdag ook een zonnige dag te worden. De temperatuur komt overdag maar 1 of 2 graden boven het vriespunt uit.

Ook woensdag lijkt er nog aardig wat ruimte voor de zon te zijn, al nemen de kans op bewolking en neerslag iets toe bij een matige oostenwind.

Vanaf donderdag wordt de stroming meer noordelijk. De nachten blijven koud, maar overdag lijkt de temperatuur iets op te lopen. De kans op lokale lichte (sneeuw)buien neemt toe.

Vrijdag en in het weekend stijgt de temperatuur licht met op vrijdag kans op een stevige noordenwind waardoor het wel koud aanvoelt. De nachtelijke temperaturen liggen rond of net boven het vriespunt terwijl men overdag naar zo'n 3, 4 graden gaat. In het weekend lijkt het ook weer grotendeels droog te blijven al liggen er buien op d eloer waardoor het in de week daarna wel eens wisselvalliger kan gaan worden.