ZUID-FRIESLAND - Nog drie weken en dan is het beroepenfeest van Zuid Friesland On Stage. Tijdens het beroepenfeest op 14 maart krijgen vmbo-leerlingen de kans om tijdens een persoonlijke ontmoeting kennis te maken met de beroepsbeoefenaren en een match te maken voor de Doe Dag op 2 april. Bij de Doe Dag ervaren de leerlingen wat werken bij het bedrijf inhoudt en wat er aan mogelijkheden is qua functies zodat ze uiteindelijk een betere profielkeuze kunnen maken.

Bijna 1000 leerlingen worden voorbereid
Ongeveer 1000 vmbo-leerlingen uit de gemeenten Heerenveen, De Fryske Marren en Weststellingwerf gaan allemaal twee matches met beroepsbeoefenaren maken tijdens het beroepenfeest. Alle leerlingen worden op dit moment door hun mentoren voorbereid op het beroepenfeest. Ze oriënteren zich bijvoorbeeld op de verschillende beroepsbeoefenaren die meedoen, maken een visitekaartje en krijgen een week voorafgaand aan het beroepenfeest een leerlingentraining.

Al bijna 175 beroepsbeoefenaren aangemeld
Inmiddels hebben bijna 175 beroepsbeoefenaren zich aangemeld voor Zuid Friesland On Stage. Zij gaan op 14 maart kennismaken met de vmbo-leerlingen en matches maken, zodat ze tijdens de Doe Dag de leerlingen een goede indruk van hun beroep en bedrijf kunnen geven.

Nog meer beroepsbeoefenaren gezocht!
We zoeken nog enthousiaste beroepsbeoefenaren uit het bedrijfsleven die de vmbo-ers een kans willen geven op een goede oriëntatie van arbeidsmarkt. Wilt u als beroepsbeoefenaar ook meedoen? Meld u dan snel aan via www.zuidfrieslandonstage.nl/aanmelden.

Informatiebijeenkomst op 28 februari
Twijfelt u? Laat u dan overtuigen tijdens de informatiebijeenkomst voor beroepsbeoefenaren op 28 februari om 17.00 uur in het Abe Lenstra Stadion (rode zaal, ingang J). Naast algemene informatie, vertellen een aantal beroepsbeoefenaren ook over hun positieve ervaringen met de leerlingen van Zuid Friesland On Stage.