NEDERLAND - De herfst is nog maar een paar dagen oud, maar zal zich de komende dagen volop laten gelden. Met name op maandag en dinsdag is de kans op buien aanwezig en de temperatuur komt nauwelijks boven de vijftien graden uit.


Op maandag is het al volop herfstweer. In de ochtend is het overwegend bewolkt en van het westen ontstaan er buien. Vooral in de kustgebieden kan het hierbij even flink regenen. In de middag volgen van het noordwesten uit een paar opklaringen, maar ook nieuwe buien. De wind is aanvankelijk zuidwestelijk en matig boven land tot hard aan zee, maar 's middags draait de wind naar het noordwesten en neemt iets in kracht af. Met 12 graden in het binnenland tot 14 graden aan zee is het erg fris voor de tijd van het jaar.

Dinsdag verandert er niet veel. Gedurende de hele dag trekken er buien over het land, mogelijk met wat onweer en/of hagel. Tussendoor kan de zon af en toe tevoorschijn komen en dan wordt het zo'n 13 graden. Tijdens buien is het een stuk frisser. De wind is west- tot noordwestelijk en matig van kracht boven land.

Op woensdag is het even wat rustiger en neemt de wind iets af waarbij er ook iets meer ruimte is voor opklaringen. Wel trekken er nog altijd met enige regelmaat buien over. In de nachten kan het flink afkoelen tot een graad of acht, overdag is het tussen de 12 en 15 graden.

Voor de donderdag gaat eigenlijk hetzelfde op. Ten opzichte van het begin van de week is het net iets droger, maar buitjes blijven overal mogelijk. Opnieuw komt de thermometer niet boven de vijftien graden uit.

Vanaf vrijdag blijven de neerslagkansen aanwezig en zou het zelfs weer flink kunnen gaan waaien. Wel gaat de temperatuur geleidelijk wat omhoog naar zo'n 14 tot 18 graden doordat de wind meer uit het westen tot zuidwesten komt. Dit lijkt zich door te zetten naar het volgende weekend en mogelijk de week daarna.