NEDERLAND - Er lijkt voorlopig nog geen einde te komen aan het tot nu toe wisselvallige voorjaar. De komende week lijkt het qua temperaturen redelijk normaal voor de tijd van het jaar, maar blijven bewolking en buien opnieuw een strijd leveren met de zon.


Zondag in de ochtend is er vrij veel bewolking aanwezig, al schijnt de zon soms ook tussendoor. Verspreid over het land valt wat regen of een enkele bui. In de middag draait de zwakke tot matige oostenwind langzaam naar het westen. Hierdoor kunnen op meer plekken regen- en onweersbuien ontstaan. Lokaal zou dit voor wateroverlast kunnen gaan zorgen. De meest actieve buien lijken voor het (zuid)westen, midden en vooral oosten van het land. De maxima liggen tussen 17 graden in het noordwesten en 19 graden in het binnenland. Aan de (zuid)oost grens kan het lokaal rond de 20 graden worden.

In de nacht naar maandag is het op een lokale bui na droog, maar doordat het overwegend bewolkt is, liggen de minima met 11-14 graden aan de hoge kant. Overdag bestaat het weerbeeld uit een afwisseling van bewolking en zonneschijn. Landinwaarts zijn er nog wat buien al zijn die niet zo fel als die in de voorgaande dagen. De temperaturen lopen op van 18 graden in het westen tot 20-21 graden in het binnenland.

In de nacht naar dinsdag gaat het van het westen uit overal regenen en de dag begint dan ook regenachtig. In de middag lijkt het in het westen droger te worden, maar de kans op een bui blijft bestaan en het blijft overwegend bewolkt De maximumtemperaturen komen uit op 16-19 graden, wat normaal is voor de tijd van het jaar.

Woensdag is 's ochtends hier en daar nog regenachtig, maar later op de dag wordt het droger. In de loop van de middag en avond zou in het westen ook de zon nog even door kunnen breken bij een zwakke tot matige wind.

Vanaf donderdag is de onzekerheid in de weersverwachting groot. De kans is echter aanzienlijk dat het wisselvallige weer met van tijd tot tijd buien en temperaturen rond de achttien graden ook op vrijdag en in het weekend aanhoudt.