In gesprek met de franchiseorganisatie Motorhome Depot Nederland….

Hoe verkoop ik mijn camper…….
Veel camperaars staan wel een keer voor de keus; camper verkopen of toch maar niet want het geeft zoveel rompslomp en gedoe. Maar dat is helemaal niet nodig want je kunt de verkoop ook uit handen geven. Wel zo makkelijk. En zo kwamen we in gesprek met Motorhome Depot Nederland. Een franchiseformule van campermakelaars dat zich richt op de bemiddeling bij de verkoop van gebruikte campers. Inmiddels zijn er al vijftien regio campermakelaars verspreid over Nederland aan het werk.

Hoe is het idee ontstaan om campermakelaar te worden?
“Wij kennen deze unieke en succesvolle formule vanuit Groot-Brittannië. Daar is deze formule reeds 9 jaar actief en markleider met 49 regio campermakelaars. Nederland kende zo’n formule niet. Samen met het gegeven dat voor de komende jaren een stijgende groei verwacht wordt van verkoop van nieuwe en gebruikte campers in Nederland en België is besloten om deze franchiseformule in Nederland en België uit te rollen. “Wij merken dat er behoefte is aan een professionele een betrouwbare organisatie die op een veilige, open en transparante manier de verkoop voor particuliere camperaanbieders van A tot Z uit handen neemt”.

Maar ik neem aan dat je niet zomaar kunt beginnen.
“Nee, wij hebben heel veel gesprekken gevoerd met o.a. de directie en het management van de Engelse Motorhome Depot organisatie en vervolgens gekeken hoe dit op de Nederlandse markt van toepassing kon zijn, wij hebben ons dus goed verdiept in de Nederlandse campermarkt en gesprekken gevoerd met allerlei experts en relevante organisaties zoals de camperclub NKC. Daarnaast vinden wij het een “must” in deze tijd dat wij voor zowel de koper als de verkoper een veilige betaling kunnen garanderen. Hiervoor hebben wij gesprekken gevoerd met notarissen en de Nederlandse bank en ervaringsdeskundigen. Na overeenstemming met de Engelse directie van Motorhome Depot hebben wij besloten de franchiseformule in Nederland en België te gaan exploiteren. Alvorens aan de slag te kunnen hebben wij een intensieve trainingsperiode bij Motorhome Depot UK op het hoofdkantoor gevolgd.

Wat maakt uw formule interessant voor de particuliere verkoper van zijn of haar camper?
“Wij nemen het hele verkoopproces uit handen en regelen alles van A tot Z. Wij zijn een professionele, open en transparante organisatie en bieden veiligheid voor verkoper en koper voor wat betreft de campertransacties. Daarnaast wordt iedere regio vertegenwoordigt door een campermakelaar die woonachtig is in deze regio. De organisatie biedt bovendien landelijke dekking”.

Veiligheid voor de betaling?
“Al onze betalingen verlopen via stichting derdengelden onder notarieel toezicht. De stichting wordt bestuurd door meerdere notarissen. Zij zijn bij wet onafhankelijk en vallen als notaris onder de Notariswet. Door gebruik te maken van blockchaintechnologie is het zelfs voor de notaris onmogelijk om misbruik te maken van de door de stichting beheerde gelden. Op de website van Motorhome Depot wordt alles duidelijk uitgelegd”.

Wat kunnen jullie de verkoper bieden?
“We verzorgen het hele verkooptraject. Daarnaast voeren wij de onderhandelingen voor de verkoper. De prijs is altijd marktconform en wij doen alleen serieuze bezichtigingen. Het mooiste is dat de verkoper de camper kan blijven gebruiken tijdens de verkoopperiode”.

Stel ik wil mijn camper verkopen, hoe gaat dat dan zijn werk?
“We werken volgens een vast stappenplan dat we doornemen met de klant, u dus in dit geval. Onze campermakelaar maakt een geheel vrijblijvende afspraak met u en bespreekt tijdens het bezoek het hele verkooptraject met u en beantwoordt alle vragen. Vervolgens taxeert de campermakelaar uw camper en spreekt in overleg en gezamenlijkheid met u een opbrengst en marktconforme verkoopprijs af. De camper-specificaties worden genoteerd en een volledige CamperCheck, vochtmeting en RDW registratiecontrole wordt uitgevoerd. Vervolgens wordt er een uitgebreide fotoreportage van uw camper gemaakt ten behoeve van een optimale verkooppresentatie”.

Maar hoe weet iemand dat de camper te koop is?
“Wanneer in onderling overleg de definitieve verkoopprijs is bepaald, plaatsen wij een advertentie van uw camper op onze website en ruim 20 andere relevante camper aanbieding sites en social media met alle specificaties en een goede fotoreportage. Ook kijken wij regelmatig in ons grote Europese databestand naar zoekende camperkopers”.

Wat als er interesse is want de klant mag de camper blijven gebruiken.
“Als iemand geïnteresseerd is, sturen wij vooraf de uitgebreide fotoreportage van de camper. Is er dan nog interesse in de camper dan plannen wij een bezichtiging in, in overleg met u. Wij voeren de verkoopgesprekken, begeleiden de bezichtigingen en voeren de onderhandelingen namens u. Alle werk en stress wordt u uit handen genomen.

En dan komt de betaling in beeld…..
“Ja als hij verkocht is, anders betaalt de klant niets gedurende de exclusieve verkoopperiode. Wij werken op basis van “No cure no Pay”.

Ik bedoel de betaling van de camper…..
“Is de koper gevonden, dan wordt verkoopovereenkomst door ons opgemaakt ter ondertekening. Nadat de betaling heeft plaats gevonden via de eerdergenoemde stichting derdengelden onder notarieel toezicht kan de camper bij de RDW worden overgeschreven. Wij, als campermakelaar, zijn aanwezig bij de definitieve overdracht van de camper en zullen met de nieuwe eigenaar een uitgebreide overdracht checklist doorlopen en laten ondertekenen om achteraf niet met vervelende of onverwachte zaken geconfronteerd te worden. Hierna wordt de RDW overdracht overschrijving in werking gezet en de sleutels overgedragen.

En dan is iedereen blij, neem ik aan.
Ja, in zijn algemeenheid kunnen we zeggen dat de klanten niet alleen met onze open werkwijze ingenomen zijn maar zeker ook met de veilige wijze van de financiële overdacht, je praat toch over grote bedragen. We zijn trots op alle geweldige reviews die door zowel tevreden kopers als verkopers zijn geplaatst!

Informatie
Wie meer wil weten kan contact opnemen met:

Motorhome Depot Nederland,
Landauer 5
3897 AB Zeewolde

tel. 085-0657620