NEDERLAND - Na een zeer regenachtige zondag wordt in het de week van de overgang van november naar december een stuk koeler. Na enkele wisselvallige dagen wordt het aan het eind van de week droger, al neemt de kans op nachtvorst toe.


Op maandag regent het nog wat na bij een matige zuidelijke wind, maar in de loop van de dag lijkt het steeds droger te worden. Paraplu en regenjas zijn echter geen overbodige luxe, want in de loop van de middag kunnen opnieuw buien overtrekken. Met maxima van 9 tot 11 graden is het wat zachter dan normaal voor de tijd van het jaar.

Dinsdag wordt het al aardig droger, al behoort plaatselijk wat lichte regen nog altijd tot de mogelijkheden. Door de overwegend bewolkte dag komt af en toe een zonnetje door bij een temperatuur van rond de tien graden.

Vanaf woensdag draait de wind richting het oosten en die brengt al wat koudere lucht. Waarschijnlijk verloopt de woensdag zelf droog Langs de kust kan men de tien graden nog aantikken, elders in het land komt men dichter bij de 5 graden. De zon kan zich opnieuw af en toe laten zien, maar de bewolking houdt de overhand.

Bij het ingaan van december op donderdag wordt de aangevoerde lucht kouder. In de nachten neemt de kans op vorst toe, overdag liggen de temperaturen rond of zelfs onder de 5 graden bij een matige wind. De kans op neerslag is zeer klein.

Op vrijdag is het vrijwel overal droog. Wel overheerst de bewolking, maar geleidelijk zien we ook steeds vaker weer de zon tevoorschijn komen, met name in het weekend. De wind waait overwegend matig uit het oosten tot noordoosten waarbij de temperatuur in de middag uitkomt op 4 tot 6 graden. Tijdens heldere nachten vriest het licht.