NEDERLAND - Het jaarwisselingsweekend verloopt zeer zacht met vandaag 13-17 graden en morgen 12 tot 15 graden. Het is daarbij wisselvallig met veel wind en regelmatig regen. Ook de eerste week van 2023 verloopt zeer zacht voor de tijd van het jaar al lopen de tempearturen later in de week iets terug.


Na een natte en winderige oudejaarsdag verloopt de nieuwjaarsnacht iets droger al blijft de kans op buien aanwezig en houdt de wind nog even aan. Ook op nieuwjaarsdag zelf kan het soms onstuimig zijn. De temperaturen liggengemiddeld tussen de 11 en 14 graden en in het zuiden van het land kan men zelfs de 16 graden aantikken.

Ook de nieuwe week lijkt vooralsnog zacht te verlopen. Op maandag neemt de wind wat af, maar is er nog steeds een gerdede buienkans door het hele land bij een temperatuur tussen de 10 en 12 graden.

Dinsdag lijkt de meest rustige dag van de week te worden met weinig wind en grotendeels droog. De temperatuur komt dan nauwelijks boven de tien graden uit, maar zelfs dat is zeer zacht vor de tijd van het jaar.

Op woensdag steekt de wind weer even kort de kop op en stijgt de thermometer weer naar boven de tien graden. Wel neemt de buienkans dan weer toe en daar krijgen wij op donderdag nog wat naweeën van.

Komende vrijdag en in het volgende weekend doet de temperatuur dan weer een stapje terug met temperaturen rond de acht graden overdag en koudere nachten. Hierin kunnen regelmatig buien vorkomen met soms wat winterse neerslag.