NEDERLAND - Ben je zelf, of is degene voor wie je de wens aanvraagt helemaal enthousiast over het spoor en gun jij zo iemand de dag van zijn leven? Dan kun je voor 3 april een spoorwens indienen via de site van de spoorwensdagen.

De grote dag

De spoorwensdag van 2017 wordt gehouden op woensdag 17 mei. De Spoorwensdag viert zijn tweede lustrum en dat betekent dat er in 2017 voor de tiende keer bijzondere wensen in vervulling (link is external) gaan.

De tiende keer

In het kader van een management development opleiding organiseerden 15 medewerkers van NS en ProRail in mei 2008 voor het eerst een sPooRweNSdag. Binnen korte tijd mobiliseerden zij 150 vrijwilligers binnen NS en ProRail om wensen te vervullen die iets met spoor en treinen te maken hadden. Zowel de VIPs die de spoorwensdagen aangeboden kregen, als de deelnemende vrijwilligers waren erg enthousiast over dit initiatief.Vanwege succes geprolongeerd

Omdat het een groot succes bleek hebben de initiatiefnemers besloten om elk jaar sPooRweNSdagen te organiseren en de Stichting sPooRweNSdag op te richten. Zij zijn allemaal lid geworden van het Stichtingsbestuur. Inmiddels is de vlag overgedragen aan nieuwe bestuursleden die met evenveel inzet en passie dit initiatief uitdragen.