NEDERLAND - Nadat de eerste twee weken van oktober tamelijk zacht verliepen, daar wordt het de komende week een stuk koeler. Het wordt echt herfsachtig weer met temperaturen die nauwelijks boven de 15 graden uitkomen en regelmatig enkele buien.


Zondag
trekken vanuit het noordwesten buien zuidoostwaarts over het land. In de middag is er een afwisseling van stapelwolken en zonnige perioden. Bij een matige en aan zee (vrij) krachtige noordwestenwind wordt het maximaal 11 of 12 graden. Hiermee is het vrij koud voor de tijd van het jaar. Middagwaarden rond 15 graden zijn gebruikelijk voor oktober.

Tijdens de nacht naar maandag komen er nog enkele buien voor en in de vroege ochtenduren ligt het kwik landinwaarts slechts een aantal graden boven het vriespunt. Bij een matige noordelijke wind wordt het uiteindelijk een graad of 13.

Na maandag is het een aantal dagen droog, rustig en vrij zonnig herfstweer. Zowel dinsdag als woensdag wordt het gemiddeld 14 graden bij een noordoostelijke wind.

Vanaf donderdag nemen de neerslagkansen waarschijnlijk toe en het gaat wat harder waaien. In de nachten is het dan iets minder koud. Mogelijk valt er donderdag veel regen en zijn er ook op vrijdag nog enkele buien. Overdag wordt het zo'n 12, 13 graden.

Ook het volgende weekend lijkt zeer wisselvallig te verlopen met een redelijke buienkans.