NEDERLAND - Na enkele zeer warme dagen zorgde het weekend hier en daar voor de nodige verkoeling, door zowel een zeewind alsmede enkele buien. Vanaf dinsdag loopt de temperatuur alweer op tot 25 graden of meer, al is dat slechts van korte duur. Naar het volgend weekend wordt het wederom iets koeler al blijft het ook dan boven de twintig graden.


Maandag keert de rust weer even terug en het wordt een fraaie, gematigde junidag. De laatste buien trekken vroeg in de ochtend het land uit en het blijft verder droog, met een afwisseling van wat wolkenvelden en flink wat zon. Met nog steeds een noordwestelijke wind is het redelijk koel met maxima tussen 17 en 22 graden.

Dinsdag is de officiële start van de zomer en draait de wind even naar oostelijke richting waardoor het weer iets warmer wordt. Er is regelmatig ruimte voor de zon, weinig wind en in een groot deel van het land komen de temperaturen weer rond de 25 graden uit. Op enkele kan het 27 graden worden. In de avond neemt de kans op een enkele bui toe.

Ook woensdag blijft het grotendeels droog met hoge temperaturen van rond de 25 graden aan de kust tot 30 graden in het zuiden en oosten va het land.

Vanaf donderdag neemt de kans op een (onweers)bui toe, maar over het algemeen zijn er flink wat droge en zonnige perioden. De temperaturen blijven waarschijnlijk behoorlijk hoog met op veel plekken zomerse temperaturen rond of boven de 25 graden.

Bij een matige wind doet de temperatuur vrijdag al een stapje terug naar pakweg 23 graden en dat zet in het weekend door naar ongeveer 20,21 graden met een lichte buienkans.