LEMMER - Bent u woonachtig in Lemmer of de Fryske Marren en heeft u nog geen glasvezel internet? Dan hoeft u niet lang te wachten. Deze dunne kabels die vliegensvlug internet leveren komen uw kant op. In Lemmer is de aanleg al gestart en volgens de huidige planning wordt de laatste huisaansluiting rond half juli 2022 aangelegd. Woont u in de Fryske Marren? Dan zal er rond half mei dit jaar gestart worden met de aanleg en de aanleg duurt tot januari 2023.


Wat kunt u verwachten bij de aanleg van een glasvezelkabel?
Bij de aanleg van glasvezel gaat de straat open, in uw huis gebeurt dan nog niets. De aanleg duurt ongeveer een dag. Het is een relatief kleine ingreep. De werklui leggen via een ondergrondse boring glasvezelkabel door de straat met een vertakking tot aan uw voordeur.

Laat u aansluiten
Heeft u een glasvezel abonnement afgesloten omdat u te horen kreeg dat de aanleg in uw straat eraan kwam? Dan heeft u misschien ook al een afspraak met een glasvezelmonteur ingepland. Verstandig. Op deze manier kunt u snel aan de slag. Helemaal als het modem, oftewel de Fritz!box onderweg is. Het installeren van de Fritz!box kunt u geheel zelfstandig. Dus de glasvezelkabel monteur komt bij u langs nadat de glasvezel onder uw straat gelegd is, want voor het installeren van een glasvezel modem heeft u wel een specialist nodig.

Wat kunt u verwachten van de glasvezel monteur?
Als glasvezel goed en wel onder de stoep ligt vlak voor uw deur, dan zal de monteur de kabel door de buitenmuur naar binnen halen. U geeft zelf aan op welke plek de draad naar binnenkomt. Daarna wordt de FTU geplaatst. Dit is het modem waarop de glasvezelkabel wordt aangesloten.

Glasvezel abonnement bij Solcon
Heeft u ook een abonnement afgesloten bij Solcon of een andere provider, dan zal het modem geïnstalleerd moeten worden. Deze apparatuur dus de router, modem en de televisie-ontvanger sluit u aan op de FTU dit kunt u zelf doen met hulp op afstand of door een monteur van uw provider laten uitvoeren. Als de apparatuur is geïnstalleerd kunt u meteen genieten van razendsnel internet.

Actie van Solcon (bespaar geld)
Wilt u ook graag supersnel en betrouwbaar internet? Kies dan voor glasvezel internet van Solcon. Al sinds 1996 leveren wij glasvezel, ook in de buitengebieden. En u profiteert nu tijdelijk van leuke voordelen! Bij het afsluiten van een glasvezel abonnement krijgt u gratis twee wifi-versterkers t.w.v. € 139,90 én korting op een installatiemonteur (van € 90,50 voor € 35,-). Bekijk hier meer informatie over dit aanbod