NEDERLAND - Na een prachtig weekend met veel zonneschijn zal de maandag ook nog warm verlopen. In de dagen daarna neemt de regenkans steeds meer toe en gaan ook de tempearturen naar beneden.


Maandag begint de dag met veel ruimte voor de zon. Met een zwakke tot hooguit matige zuidoostenwind lopen de temperaturen steeds verder op. De temperatuur stijgt naar 28 graden in het noorden, 29 of 30 graden in het midden en 31 of 32 graden in het zuidoosten. Alleen op de Wadden blijft het met een graad of 26 wat koeler. Later in de middag neemt van het zuidwesten uit de bewolking wat toe en vanuit Zeeland kan al een eerste regen- of onweersbui vallen.

In de nacht naar dinsdag is in heel het land kans op een lokale bui, mogelijk met onweer. Overdag trekken de meeste buien vrij snel naar het noorden weg en wordt het op de meeste plekken droog. Met regelmatig ruimte voor de zon wordt het 's middags 23 graden in de kustgebieden tot 28 graden in het de rest van het land.

Ook in de nacht naar woensdag neemt de kans op regen- en onweersbuien opnieuw toe en ook overdag blijft het waarschijnlijk niet overal droog. Lokaal kan flink wat regen vallen, maar er zullen ook plekken zijn waar het een stuk droger blijft. De zon heeft het wat lastiger en daardoor blijft de temperatuur steken op 21 graden in het noorden en 25 graden in het zuidoosten, al is dat nog altijd warmer dan gemiddeld voor de tijd van het jaar.

Ook op donderdag blijft het onbestendig weer met van tijd tot tijd regen- en onweersbuien die over ons land trekken. Tussendoor zijn er droge perioden met af en toe wat ruimte voor de zon. De temperatuur gaat geleidelijk wat meer naar beneden.

Vrijdag komt de temperatuur mogelijk zelfs niet meer boven de 23 graden en is er opnieuw gerede kans op buien waarbij ook de oostenwind wat toeneemt.

Het volgende weekend lijkt dan wel weer iets droger te verlopen, maar de temperatuur zakt verder tot net boven de twintig graden.