LEMMER - IJs en weder dienende brengt Wetterskip Fryslân het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer op 26, 27 en 28 februari onder stoom. Tijdens deze draaidagen, die gepland zijn in de voorjaarsvakantie van midden en zuid Nederland, zijn er speciale kinderrondleidingen om kinderen kennis te laten maken met het grootste, nog functionerende stoomgemaal ter wereld.

Wijziging in tijdstip kinderrondleidingen
Op veler verzoek is de starttijd van de kinderrondleiding op dinsdag- en donderdagmiddag gewijzigd van 14.00 naar 15.00 uur. De overige rondleidingen starten alle drie draaidagen om 11.00 uur en op woensdagmiddag om 14.00 uur. Kinderen van zes tot en met twaalf jaar mogen gratis deelnemen aan de kinderrondleidingen.

Let op kinderen! Het is wel belangrijk om je voor de kinderrondleidingen zo snel mogelijk aan te melden via info@woudagemaal.nl, want het aantal plaatsen is beperkt. Zet in de mail de datum en tijd wanneer je wilt komen. VOL = VOL

Extra Woudabeleving
Bezoekers kunnen hun auto op de nieuwe parkeerplaats bij het Woudagemaal parkeren en meerijden met de ecoshuttle naar het gemaal. Tijdens het busritje geeft de chauffeur een enthousiaste toelichting. De shuttle is voor iedereen een leuk en gezellig begin van het bezoek aan het historische gemaal.

Magistrale beleving van stoom, architectuur en water
Een bezoek aan het Woudagemaal begint in het naastgelegen bezoekerscentrum, waar jong en oud wordt geïnformeerd over de werking van het stoomgemaal en het waterbeheer in Fryslân. De belevingsexpositie, waarvan een spannende 3D-film deel uitmaakt, vertelt het verhaal van cultuur, watermanagement en techniek. Vrijwilligers van de Stichting Ir. D.F. Woudagemaal verzorgen de rondleidingen in het gemaal.

Koop nu alvast tickets
Komt u langs tijdens de draaidagen, koop dan nu alvast een ticket voor 26, 27 of 28 februari 2019 via onze website www.woudagemaal.nl/tickets. Let op: kinderen van zes tot en met twaalf jaar die zijn aangemeld voor de speciale kinderrondleidingen hoeven geen ticket te kopen!
Houd voor het laatste nieuws over de draaidagen onze website in de gaten: www.woudagemaal.nl.

Openingstijden:
• Regulier: dinsdag tot en met zaterdag 10.00 - 17.00 uur, zondag 13.00 - 17.00 uur.
• Gemaal onder stoom: dinsdag 26, woensdag 27 en donderdag 28 februari 2019 (laatste reguliere rondleidingen circa 16:00 uur).
• Kinderrondleidingen:
o 26 februari 11.00 uur en 15.00 uur
o 27 februari 11.00 uur en 14.00 uur
o 28 februari 11.00 uur en 15.00 uur.

Bezoekadres:
Gemaalweg 1a, 8531 PS Lemmer (aan de N359 Lemmer-Balk)