NEDERLAND - Na een vrij rustige en stabiele zomerweek gaan de tempearturen in de komende dagen flink oplopen. De zon laat zich van zijn beste kant zien en de thermometer komt regelmatig boven de 25, of zelfs 30 graden uit.


Maandag komt het hogedrukgebied vanaf de Atlantische Oceaan al in de ochtend boven de zuidwestelijke helft van het land te liggen. Daar is het vrij zonnig en droog weer, terwijl het noorden en oosten naast wat zon, ook dan nog gevoelig blijven voor wat wolkenvelden en een lokale bui. Er staat een matige wind vanuit het noordwesten. De temperaturen komen iets hoger uit dan in het weekend, met in het noordoosten een graad of 20 en in het zuidwesten alweer een zomerse 25 of 26 graden.

Vanaf dinsdag schieten de temperaturen omhoog. Het hogedrukgebied komt boven onze omgeving te liggen en dat resulteert in flink wat zon waarbij de matige wind naar het zuidwesten draait. Deze combinatie maakt dat de temperaturen alweer oplopen naar 24 tot 30 graden.

Ook woensdag is het zo warm en zonnig. Langs de kust en in het noorden zal het dan rond de 27 graden liggen terwijl het elders in het land zo'n 30 graden wordt.Later op de woensdag draait de wind tijdelijk even terug naar het noordwesten, waardoor er weer iest koelere lucht het land in komt.

De temperatuur zal op donderdag een fractie lager uit komen met een gemiddelede temperatuur van een graad of 24 en iets meer bewolking, maar het is nog altijd prettig zomerweer.

Vrijdag geeft een zelfde beeld als donderdag, maar in het weekend keren de hogere temperaturen met regionaal kans op 30 graden weer terug.