NEDERLAND - De genomineerden van de Campercontact Awards zijn bekendgemaakt. Overnachtingslocaties voor camperaars op camperplaatsen of campings dingen mee naar de titel Camperplaats van het jaar 2023 of Camping van het jaar 2023.


Camperlocaties in zes landen doen mee aan de verkiezing: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. De genomineerden zijn geselecteerd op basis van de hoogste gemiddelde beoordelingen door gebruikers van Campercontact in 2022. In de selectie van de genomineerden is naast de hoogte ook gekeken naar het totaal aantal beoordelingen in 2022.

Nederlandse genomineerden voor de titel Camperplaats van het jaar 2023

Camperplaats Stoutenburght

Camperplaats Aan de Ee

Camperplaats De Zandberg

De Willige Waard

Camperplaats Polderhaan

Nederlandse genomineerden voor de titel Camping van het jaar 2023

Dorpscamping Gemert

Camping Zonnehoeve

Camping Arienstocht bij Pompoenboerderij Onderdijk

Camping Klein Haneveld

Minicamping De Kleine Abtshoeve

De genomineerden van de andere landen zijn te vinden op de website van Campercontact.

Stemmen tot en met 16 april

Camperaars kunnen tot en met 16 april op www.campercontact.com/nl/awards2023 stemmen op de genomineerde campings en camperplaatsen. In ieder van de zes landen kan de gebruiker één stem uitbrengen op een camperplaats en één op een voor campers geschikte camping. In april maakt Campercontact bekend welke locaties in de zes landen de titels Camperplaats van het jaar 2023 en Camping van het jaar 2023 mogen dragen.

Over Campercontact

Campercontact is een internationaal platform met overnachtingslocaties voor camperaars en werkt nauw samen met de NKC. Bezoekers kunnen zoeken in bijna 40.000 locaties in 58 landen en gebruikmaken van camperroutes. De community (meer dan een miljoen gebruikers wereldwijd) kan zelf nieuwe locaties toevoegen en reviews schrijven bij bestaande locaties. Moderatoren controleren de aanmeldingen van nieuwe locaties.

Over NKC

De NKC is met haar 65.000 leden de grootste camperclub van Europa. Sinds haar oprichting in 1976 biedt de NKC inspiratie en kennis voor alle camperaars in Nederland én Europa. De NKC heeft een breed aanbod van camperreizen, specifiek op de camper gerichte verzekeringen en technisch advies. Daarnaast behartigt de NKC de belangen van alle camperaars op het terrein van duurzaamheid, wet- en regelgeving en de ontwikkeling van camperplaatsen in Nederland. Met het internationale platform Campercontact.com faciliteert de NKC camperaars in hun zoektocht naar de ideale overnachtingsplaats.