ENKHUIZEN - Op zaterdag 22 en zondag 23 juli vindt het Oergezellig festival plaats in het Zuiderzeemuseum; dit jaar extra feestelijk, want het museum viert zijn 75-jarig jubileum. Geniet met het hele gezin van optredens van zang-/gospelgroep Flamboyant, en singer-songwriter Dick Raat of ga met de voetjes van de vloer in de silent disco! Kinderen kunnen meedoen aan print-je-pannenkoek en genieten van poppentheater. Kom ook naar dit Oergezellig weekend en koop alvast je kaarten.


Op beide dagen zijn er meerdere muzikale optredens in het buitenmuseum. Naast Flamboyant en Dick Raat, is er muziek van het kleinste orgeltje van Enkhuizen. Ook pop Luusie zingt, in haar prachtige Oudhollandse jurk en klompen, graag voor kinderen. En het pleintje in het vissersdorp wordt met maar liefst twee folkloristische dansgroepen een heus klederdrachtplein.

Nog meer gezelligheid
Geen feest voor kinderen zonder pannenkoeken! In het koffiehuis kunnen ze de mooiste en lekkerste pannenkoek van heel Nederland voor zichzelf maken. Ook zijn hier extra veel Oudhollandse spelletjes voor het hele gezin: van memory en ganzenborden tot mens-erger-je-niet en dammen. Voor de deur staat Karins verkleedpret met leuke en hippe verkleedspullen. In de muziektent kunnen vervolgens de voetjes van de vloer bij de silent disco! Lekker meedeinen op de Zuiderzeeballade of swingen op hippere muziek en gezellige meezingers. Voor de innerlijke mens zijn er echte oer-Hollandse hapjes verkrijgbaar.

Zomervakantie
Dit jaar is er meer te vieren in het Zuiderzeemuseum. Het museum bestaat 75 jaar en dus is het elke dag Feest: de straten en bruggen in het buitenmuseum zijn versierd en er zijn tal van feestelijke activiteiten! Geniet dagelijks van drie grote, traditionele volksfeesten, die ook nu nog jaarlijks rond de voormalige Zuiderzee worden gevierd: Koningsdag op Marken, het bloemencorso in Vollenhove en de kermis in Lutjebroek. Zoek verkoeling in het waterdoepark Expeditie Waterwerken en leer tegelijkertijd meer over de waarde, kracht en betekenis van water. Bezoek in het binnenmuseum de jubileumtentoonstelling 75 jaar Zuiderzeemuseum en ontdek hoe je een museum maakt waar échte gebouwen en bruggen museumobjecten zijn. Kinderen maken spelenderwijs kennis met de ontstaansgeschiedenis van het museum door het inrichten van een Hindelooper woonkamer en het bouwen van een eigen openluchtmuseum in de vorm van een kijkdoos. Maak ook kennis met de objecten uit het depot in het memoryspel.

Praktische informatie
Het Oergezellig Festival vindt plaats in het buitenmuseum op 22 en 23 juli van 10.00 uur tot 17.00 uur. Bezoek de website voor het totaalprogramma en de plattegrond. Het Oergezellig Festival is voor alle museumbezoekers gratis toegankelijk tegen de reguliere entreeprijzen, Reserveer alvast online tickets en wees verzekerd van de starttijd van jouw eerste keuze.