LEMMER - De Riensluisbrug in Lemmer is toe aan groot onderhoud. Het stalen brugdeel wordt binnenkort gerenoveerd en gedeeltelijk vervangen. De brug krijgt een volledig nieuwe elektrische installatie en een nieuwe aandrijving, zodat de brug straks weer jaren mee kan.


Tijdens de werkzaamheden – van maandagochtend 8 februari tot vrijdag 11 juni - is de brug voor doorgaand verkeer gestremd. Voor voetgangers en fietsers wordt een tijdelijke noodbrug geplaatst. Zo kunnen zij gewoon oversteken tijdens de werkzaamheden. Motorvoertuigen worden omgeleid via een alternatieve route. Boten kunnen tijdens de werkzaamheden niet onder de brug door.

Tijdelijke omleiding voor auto- en vrachtverkeer
Voor gemotoriseerd verkeer - waaronder vrachtverkeer - wordt een tijdelijke omleiding ingesteld. Motorvoertuigen kunnen via de Straatweg (heen en terug) rijden. Voor de Gerben Bootsmastraat stellen we een eenrichtingsroute in richting het centrum. Dit om ongewenste situaties op de kruising de N349/Riensingel te voorkomen. Gemotoriseerd verkeer kan vanaf de kruising N349/ Riensingel via de Gerben Bootsmastraat richting het centrum rijden. Via de Straatweg kan het centrum eventueel weer uitgereden worden.

Meer informatie
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden en de stremmingen? Dan kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief ‘Riensluisbrug Lemmer’. Samen met de aannemer informeren we u via deze speciale nieuwsbrief. Ook via de projectpagina ‘Riensluisbrug Lemmer’ houden we u op de hoogte van de laatste stand van zaken.