LEMMER - Zojuist reikte locoburgemeester Luciënne Boelsma de erepenning uit aan de Stichting Lemster Skûtsje. De stichting kreeg deze gemeentelijke onderscheiding natuurlijk voor de bijzondere prestatie die het Lemster Skûtsje heeft neergezet door de SKS te winnen. Boelsma: “Het Lemster Skûtsje heeft na 34 jaar opnieuw de SKS gewonnen. En dat na twee moeilijke jaren waarin er door corona niet gevaren kon worden. Dat is echt klasse!” De erepenning werd uitgereikt aan Huite Zonderland van de Stichting en schipper Albert Visser.

De erepenning

De erepenning is na de gemeentelijke fusie in 2017 ingesteld om organisaties of inwoners te eren als bewijs van hoge waardering en dankbaarheid voor het leveren van bijzondere prestaties op maatschappelijk, sportief of cultureel gebied. De penning is ontworpen door goudsmid Jody de Vries, juwelier in Lemmer. De penning gaat gepaard met een oorkonde.

Uitzonderlijk

De erepenning is één keer eerder uitgereikt, namelijk in 2018. Toen nam wethouder Johannes van der Pal afscheid nadat hij zich voor een periode van meer dan 16 jaar had ingezet als wethouder voor de voormalige gemeente Lemsterland en gemeente De Fryske Marren.

Langweer

Naast Lemmer zijn we ook trots op het skûtsje van Langweer. Zij behaalden de fantastische derde plek in het eindklassement.