LEMMER - De onderhoudsbeurt voor de pont in Langweer is vorige week afgerond: zaterdag 10 maart is de pont weer in de vaart gegaan.

Ook auto's, aanhangers en vrachtwagens kunnen de oversteek weer maken. Vanaf 12 februari is de pont in onderhoud geweest. Voor fietsers en voetgangers was er in deze periode een vervangend pontje. Het onderhoud vindt één keer in de vier jaar plaats om de pont veilig te houden.

Veiligheid

De pont heeft een nieuwe beschermlaag gekregen in de kleuren van De Fryske Marren. Er is onderhoud gepleegd aan de motor en aandrijving. Ook zijn er verschillende veiligheidskeuringen gedaan. Vrijdag varen we de pont vanuit de werf in Woudsend weer naar Langweer, zodat deze zaterdag vanaf 9.00 uur weer in bedrijf gaat. Het kleine pontje vaart tot en met vrijdag.

De pont ligt in Langweer aan de Pontdyk en is geschikt voor zowel auto's, vrachtwagens als fietsers en voetgangers. De pont is de kortste route van Langweer naar Sneek en weer terug. Jaarlijks maakt de pont zo’n 55.000 overtochten.