RUIGAHUIZEN - Op zaterdag 5 september kreeg de heer Johannes (Hans) van der Berg - geboren op 29 oktober 1953 - uit Ruigahuizen een Koninklijke onderscheiding. De heer van der Berg werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Veenstra overhandigde hem het bijbehorende versiersel tijdens het 15-jarig bestaan van Rûchnijs.


Ondersteunen van oudere en hulpbehoevende inwoners
De heer van der Berg is al sinds 1995 actief om oudere en hulpbehoevende inwoners van het dorp Ruigahuizen te ondersteunen met tal van verschillende dingen. Zo onderhoudt hij de tuinen en legt hij straatwerk aan voor een betere toegankelijkheid van woningen. Daarnaast voert Johannes snoeiafval en grofvuil af naar de stort, draagt hij zorg voor vervoer en biedt amusement.

Vanaf de oprichting in 2003 tot en met 2019 was de heer Van der Berg daarnaast actief bij voorheen Stichting Apart en later Stichting (Boerderij) Kleurrijk.

Redactielid bij Rûchnijs
Daarnaast is de heer Van der Berg vanaf 2005 tot op heden actief als redactielid bij Rûchnijs, het dorpskrantje van Ruigahuizen. Hij kent enorm veel mensen en daardoor is zijn informatiebron onuitputtelijk.

Op meerdere fronten actief
Ook is de heer Van der Berg al sinds 2010 actief als vrijwilliger bij plaatselijk belang Harich-Ruigahuizen. Gedurende vele jaren heeft hij zich ingezet voor talloze activiteiten die de band binnen het dorp hebben versterkt.

Sinds 2017 is de heer Van der Berg actief betrokken bij het onderhoud van het kerkhof van de Nederlandse Hervormde Kerk in Harich. Het onderhoud van de heg is zijn specialiteit.