NIJEMIRDUM - Op zaterdag 6 juli ontving de heer Klaas Rienstra, geboren op 11 april 1952, uit Nijemirdum een Koninklijke onderscheiding. De heer Rienstra werd daarmee Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Veenstra speldde hem het bijbehorende versiersel op tijdens het afscheidsfeest voor zijn pensioen bij het dorpshuis in Nijemirdum.

"Klaas Dorpshuis"
Vanaf 1977 is de heer Rienstra in Nijemirdum en omgeving voor generaties het vrolijke gezicht van dorpshuis Nijemirdum. Met zijn gedrevenheid en sociale vaardigheden heeft hij 42 jaar lang de boel draaiende weten te houden. Het is ook grotendeels aan hem te danken dat mensen in het dorpshuis waardevol samen konden zijn in mooie en droevige tijden. De emotionele waarde van hem achter de bar is moeilijk uit te drukken, maar doordat mensen zich bij hem vertrouwd voelen zal hij meer dan wie ook weten wat er speelt en speelde binnen het dorp.

Je zou "Klaas Dorpshuis" kunnen omschrijven als het geweten van het dorp. De jongeren die anno 2019 's weekends aan de bar zitten heeft hij destijds nog zien spelen met blokken toen in de grote zaal zich nog de ‘peuterspeelzaal’ bevond. De gelijkenissen met hun ouders zal hij waarschijnlijk zo kunnen opnoemen van toen zij nog pubers waren aan diezelfde bar. De heer Rienstra heeft al zijn functies kunnen vervullen dankzij zijn vrouw Harmke Rienstra die hem bij alles steunt. Als officiële beheerder is mevrouw Rienstra de persoon die op de achtergrond alles draaiende hield.

Jeugdleider bij voetbalvereniging NOK
Van 1988 tot 1993 was de heer Rienstra jeugdleider bij voetbalvereniging NOK. Op een gezellige en sportieve wijze was hij leider bij een groep jeugdige voetballers. Zijn bijdrage aan de vereniging is van onschatbare waarde. Hij zorgt dat de naam van de voetbalvereniging NOK op een correcte manier naar buiten wordt uitgedragen. Klaas Rienstra is bij NOK vooral bekend vanwege zijn grensrechter werk. Ruim 25 jaar was hij grensrechter voor het eerste elftal en voor andere elftallen wanneer dat nodig was. De rol van grensrechter (assistent-scheidsrechter) is met name een ondersteunende rol voor de scheidsrechter. Als grensrechter was Klaas Rienstra een begrip bij NOK. Hij heeft een bijzonder effect op de teamspirit van NOK.

Vanaf 2016 is de heer Rienstra vertegenwoordiger bij NOK voor het eerste elftal. De functie vertegenwoordiger bij het eerste elftal is een combinatie van uitvoerende en representatieve taken op momenten dat het eerste elftal speelt.

Bode begrafenisvereniging "De Laatste Eer
"De heer Rienstra is ruim 30 jaar actief als bode voor de begrafenisvereniging "De Laatste Eer". Klaas is officieel jubilaris en heeft een "kuierstok" en een oorkonde van de Federatie. Deze functie naast Klaas zijn andere vrijwilligers functies demonstreert zijn betrokkenheid bij de gemeenschap en het welzijn van zijn dorpsgenoten.