LEMMER - Op zondag 13 september kreeg de heer Piet Zantman - geboren op 29 januari 1959 - uit Lemmer een Koninklijke onderscheiding. De heer Zantman wordt daarmee Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Veenstra overhandigde hem het bijbehorende versiersel tijdens de bijeenkomst ter ere van het 12,5 jarig bestaan van de Stichting Oud Lemmer.

Actief bij de Reddingsbrigade in Lemmer
De heer Zantman is vanaf 1979 actief bij de Reddingsbrigade in Lemmer. Hier had hij diverse functies, waaronder: bestuurslid, voorzitter en secretaris van de technische commissie. Ook richtte hij de wedstrijdcommissie op. Daarnaast was hij jeugdinstructeur en werd er onder zijn leiding een clubgebouw en botenhuis gerealiseerd. Tot op heden verricht hij allerlei hand- en spandiensten.

Stichting Dorpsbehoud Lemsterland
Vanaf 2005 is de heer Zantman betrokken bij de Stichting Dorpsbehoud Lemsterland als (mede)oprichter en bestuurslid (tot 2015). Tot op heden is hij hier actief als vrijwilliger.

Stichting Oud Lemmer
Daarnaast is de heer Zantman vanaf 2007 tot op heden betrokken bij de stichting Oud Lemmer als (mede)oprichter en voorzitter. Hij introduceerde onder andere het jaarlijks driedaagse evenement Nazomeren in Lemmer, wat elk jaar weer een groot succes is.Piet Zantman was in 2014 adviseur bij de Protestantse Gemeente in Lemmer en is vanaf 2016 tot op heden vrijwilliger bij de Stichting 9 levens van Cath. Tot slot was hij betrokken bij de lokale triatlonvereniging en was hij lid van de klankbordgroep Hart van Lemmer.