DE FRYSKE MARREN - Op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Op enkele stembureaus in de gemeente De Fryske Marren kan 14 en 15 maart vervroegd gestemd worden. Voor de bezetting van de stembureaus is men op zoek naar enthousiaste leden die zitting willen nemen op een stembureau. Als u op een stembureau werkt, krijgt u een vergoeding. Helpt u mee?


Wat doet een lid van een stembureau?

Stembureauleden zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor een succesvol verloop van het stemproces. Zij controleren de stempas van de kiezer, overhandigen het stembiljet, tellen na afloop de stemmen en zien toe op naleving van de coronamaatregelen in het stemlokaal. Als lid van het stembureau helpt u mee de gemeenteraadsverkiezingen in goede banen te leiden.

Iedereen van 18 jaar en ouder kan zich aanmelden

Enthousiast geworden en wilt u zich aanmelden als stembureaulid of teller? Stuur dan een e-mail naar verkiezingen@defryskemarren.nl. Als stembureaulid krijgt u vooraf een gratis (digitale) training van de gemeente. Kijk voor meer informatie op: www.defryskemarren.nl/verkiezingen.