DE FRYSKE MARREN - Op woensdag 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Niet iedereen weet precies welke onderwerpen er spelen in de gemeente en wat de standpunten van de politieke partijen hierover zijn.

Daarom heeft gemeente De Fryske Marren een StemWijzer laten maken door ProDemos. De StemWijzer is een stemhulp en berekent met welke partijen u de meeste overeenkomsten hebt. De StemWijzer voor De Fryske Marren staat vanaf woensdag 14 februari online op defryskemarren.nl/verkiezingen.

StemWijzer als stemhulp

De StemWijzer die ProDemos, het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’, heeft ontwikkeld bevat maximaal 30 stellingen en is voor onze gemeente op maat gemaakt. De stellingen kunt u beantwoorden met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. De StemWijzer berekent vervolgens met welke partijen u de meeste overeenkomsten hebt. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer u het lastig vindt om te kiezen.

De politieke partijen in De Fryske Marren hebben zelf toelichtingen gegeven op hun standpunten in de StemWijzer. Daardoor kunt u in de StemWijzer gemakkelijk bekijken wat zij van een bepaald onderwerp vinden. Ook kunt u de partijen eenvoudig met elkaar vergelijken.

Onderwerpen StemWijzer

In de StemWijzer van De Fryske Marren gaat het bijvoorbeeld om: duurzaamheid, groenvoorzieningen, wonen, werken, subsidies en belastingen. Wat vindt u van deze onderwerpen? En wat vinden de politieke partijen? Met welke partijen heeft u de meeste overeenkomsten? Doe de StemWijzer en u komt erachter!