JOURE - Het kapotmaken van de ramen van bushokjes is een groot probleem in de gemeente De Fryske Marren. In 2020 zijn er al negen aangiftes gedaan bij de politie. In totaal zijn er twintig ramen vernield. Het plaatsen van één nieuw raam kost € 350,-. Dat betekent dat de vernielingen de gemeente alleen dit jaar al € 7000,- hebben gekost.


Getuige? Meld het!

De vernielingen gebeuren in de hele gemeente, onder meer in Balk, Joure, Bakhuizen, Rijs en Sloten. Het is de politie nog niet gelukt om een zaak op te lossen. Daardoor kan men de kosten niet op de dader(s) verhalen. Men wil deze vernielingen natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Wanneer het toch gebeurt, wil men graag informatie hebben over de dader(s). Bent u getuige van de vernieling van een bushokje? Dan vragen wij u om dit rechtstreeks te melden bij de politie (0900-8844) of bij de gemeente via telefoonnummer 14 05 14.

Anoniem melding doen kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl). Zo kunnen we samen de vernielingen tegengaan.