LEMMER - Muziek maken met bananen en dansende robotjes bij CoderDojo on Tour in Bibliotheek Lemmer. Vrijdag 5 juli is er een bijzonder muzikale editie van CoderDojo on Tour in de Bibliotheek in Lemmer. Kinderen van 7 tot 17 jaar gaan op de computer een piano laten spelen door bananen!


Bananen? Ja, dat kan echt, met de MaKey MaKey! Dankzij dit kleine apparaatje kun je met de gekste dingen je computer allerlei opdrachten geven, zonder het toetsenbord of de muis te gebruiken. Verder zijn er dit keer ook Ozobots in de Bibliotheek, die we gaan laten dansen. Dat wordt een bijzondere middag! Het begint om 15.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Meedoen is helemaal gratis, je kind hoeft zich alleen maar even aan te melden op www.coderdojo-marenfean.nl/ontour

Een paar keer per jaar komt CoderDojo ook naar kleinere bibliotheken zodat nóg meer kinderen op speelse wijze kennis kunnen maken met programmeren. Programmeren betekent dat je een programma schrijft voor een computer, waarmee je de computer opdrachten geeft. Zo kun je bijvoorbeeld een robot laten bewegen, een computergame, app of website bouwen.