LEMSTER - Er zijn veel maatregelen nodig om het coronavirus in Nederland onder controle te krijgen. Dat is voor veel mensen erg vervelend aangezien zij hierdoor bepaalde dingen die zij leuk vinden niet kunnen doen. Het zou voor deze mensen erg fijn zijn om meer uitzicht te hebben op eventuele versoepelingen van de maatregelen. Helaas is het niet mogelijk om duidelijkheid te geven over wanneer het mogelijk is om een deel van de maatregelen die er op dit moment zijn te versoepelen. Dat komt doordat niemand weet hoe de cijfers omtrent het coronavirus zich in de toekomst zullen gaan ontwikkelen.

Wat kun je als gewone burger doen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan?
Het lijkt alsof je als gewone burger niets kunt doen om mee te helpen in de strijd tegen het coronavirus. Toch helpt het enorm als iedereen zijn steentje hieraan bijdraagt. Dit kun je onder andere doen door je zo goed mogelijk aan de regels te houden. Deze regels zijn er immers niet voor niets. Ze moeten er voor zorgen dat het coronavirus zich niet verder kan verspreiden onder de Nederlandse bevolking. Deze regels zullen alleen effect hebben wanneer iedereen in Nederland zich hier aan houdt. Daarom is het van belang dat iedereen beseft dat de maatregelen het snelst kunnen worden teruggedraaid wanneer iedereen de regels zo goed mogelijk naleeft. Het is ook van belang dat iedereen die last heeft van klachten die mogelijk veroorzaakt worden door het coronavirus zich zo snel mogelijk laat testen. Coronatest in Noord Nederland: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag.

Een coronatest doen in de Noord Nederland
Coronatest in Noord Nederland: overzicht kosten en sneltest locaties. Dit is een link naar een overzicht van alle locaties in Noord Nederland waar je naartoe kunt gaan om een sneltest te doen. Het is fijn om te weten waar je bij jou in de buurt een sneltest kunt doen. Als je een sneltest doet, weet je na 15 minuten al of je besmet bent met het coronavirus. Deze testmethode doet zijn naam dus eer aan. In dit overzicht staan alleen commerciële teststraten omdat de GGD geen gebruik maakt van sneltests. Zij gebruiken de PCR-test waarbij het veel langer duurt voordat de uitslag bekend is. Dit kan tussen de 24 en 48 uur duren en daarom is het voor veel mensen fijner om een sneltest te doen. Zo weet je direct of je in quarantaine moet of niet.

Testen zonder klachten
Er zijn verschillende redenen waarom mensen zich willen laten testen zonder dat ze klachten hebben. Zo zijn er mensen die met iemand die besmet is in contact zijn geweest en zeker willen weten dat ze niet besmet zijn. Zij mogen zich niet laten testen bij een teststraat van de GGD. De GGD test alleen mensen met klachten zodat het niet te druk wordt in de teststraten. Als je je wilt laten testen zonder dat je klachten hebt moet je dus een sneltest doen in een andere teststraat.