JOURE - Op zaterdag 6 juli 2024 vindt de derde editie van muziekfestival 'Heech fan de Toer' plaats in de Midstraat van Joure. Dweilorkesten, popkoren en slagwerkgroepen zullen op diverse locaties in de Midstraat optreden, waardoor zowel het winkelend publiek als de bezoekers op de terrassen volop kunnen genieten van een divers muzikaal aanbod.

In 2022 heeft de eerste editie plaatsgevonden van het muziekfestival ‘Heech fan de Toer’ in Joure. Het was meteen een groot succes met veel publiek, mooi weer en een diversiteit aan muziek. Het begint bijna een traditie te worden, maar het wordt nog een hele uitdaging om het festival blijvend te organiseren. Zo bezuinigt de gemeente op cultuur en wordt een bijdrage volgend jaar erg lastig en ook de Winkeliersvereniging Joure (WIH) kan steeds minder uitgeven aan sponsoring. We hopen dat muziekfestival ‘Heech fan de Toer’ ook in 2025 georganiseerd kan worden, maar dat hangt af of er dan voldoende financiële middelen zijn.

Het muziekfestival wordt mede mogelijk gemaakt door Dweilorkest Jouster Skomkoppen, Horeca Joure, de Winkeliersvereniging Joure, gemeente Fryske Marren, HandicapNL en vele lokale sponsors. Dit evenement kan niet

georganiseerd worden, zonder de hulp van alle vrijwilligers. “We zijn heel blij met al onze vrijwilligers en vinden het heel fijn dat veel lokale ondernemers producten hebben geschonken voor de ‘vrijwilligerstasjes’, die de vrijwilligers als dank ontvangen na afloop”, aldus Klaas Koehoorn van de Jouster Skomkoppen.

Brass, De Boljeiers, Koor That's it, Windkracht 13, JourSound, Bjusterbaarlik, Sternse Slotlanders, De Harrekieten, Taiko Joure, Bam, Friends of Moustapha en troubadour Nathan Jacob Dillen. Dit jaar is er voor het eerst ook inclusief geprogrammeerd met de muziekgroep ‘Slag en Vlag’ van Advendo uit Sneek. Ze zijn te zien op het Drolhagenplein in Joure.

Dweilorkest Jouster Skomkoppen is initiatiefnemer van het muziekfestival Heech fan de Toer en wordt georganiseerd in samenwerking met de Horeca van Joure en de Winkeliersvereniging Joure. Er zullen flyers met tijdschema & locaties van de optredens in Joure worden verspreid bij de winkels en horeca & via de social media. De speellocaties zijn bij: De Stam, Het Hert, Ierse Pub, Trekpleister, Skroei en de Jongens van Joure en vanaf 16.00 uur zullen er ook korte sessies plaatsvinden bij It Syl. Hierna is er een afterparty in de Triangel, het repetitiegebouw van de Jouster Skomkoppen, waar nog een aantal optredens verzorgd worden, onder het genot van een hapje en een drankje.

Informatie op www.skomkoppen.nl