NEDERLAND - Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. 28 dagen samen stoppen met roken vergroot de kans om het vol te houden met een factor vijf! Eén van de beste beslissingen die je kunt nemen. En dit is het moment!

Het succes van Stoptober

Het geheim zit hem in de positieve aanpak en de steun die Stoptober biedt, waar je ook bent en wanneer je maar wilt. Via de Stoptober-app lees je wat stoppen met roken betekent voor je gezondheid, ontvang je tips en lees je wat je zoal kunt verwachten gedurende die 28 dagen. Via social media (Facebook, Twitter, Instagram) blijf je op de hoogte en sta je in contact met anderen die hetzelfde doormaken als jij en kun je ervaringen uitwisselen. Ook de filmpjes van onze vloggers zorgen voor een afleiding.

De afgelopen jaren hebben geleerd dat die positieve aanpak, de steun via de app én van andere stoppers het verschil maken. Je staat er nooit alleen voor. Bovendien zijn die 28 dagen natuurlijk goed te overzien. En wist je dat je na die 28 dagen vijf keer meer kans hebt om blijvend te stoppen? Dat verklaart het succes van Stoptober. Doe ook mee!

Hoe gaat het in zijn werk?

Via de app ontvang je elke dag positieve berichten die je aanmoedigen en helpen om vol te houden, ook als het even wat minder gaat. De app biedt afleiding met bijvoorbeeld filmpjes en puzzels. Ook krijg je tips wat je kunt doen op eventueel moeilijke momenten.

Via social media als Facebook, Twitter en Instagram hou je contact met medestoppers. Die bieden afleiding op de momenten dat jij dat nodig hebt. Je kunt reageren en ervaringen delen. Kortom: via social media ervaar je écht wat ‘samen stoppen’ betekent.

Hoe het ‘stoppen met roken’-avontuur bij anderen uitpakt, volg onze Facebook pagina en kijk van 1 t/m 5 oktober naar het stophuis op zorg.nu/westoppen. 50 rokers laten zich de eerste 5 dagen van stoptober vrijwillig opsluiten. Wil je je medestoppers ook weleens in het echt ontmoeten? Misschien tref je elkaar bij de Stoptobercamper die ook dit jaar weer op tournee gaat. Kijk daarvoor in de agenda.

Meedoen aan Stoptober is dus méér dan 28 dagen stoppen met roken. Het betekent: steunen en gesteund worden. Wie weet inspireer jij andere rokers om mee te doen en vol te houden…!