LEMMER - Tot 25 januari is er in de Bibliotheek in Lemmer een prachtige foto tentoonstelling te zien. Deze bijzondere expositie is onderdeel van het randprogramma rondom de voorstelling ‘It wie op een simmerjûn’ van Pier21.

“Ouderen in beeld” is een tentoonstelling waarin ouderen boven de 80 jaar centraal staan. Twintig ouderen uit Balk en directe omgeving zijn geïnterviewd en hun verhaal is opgeschreven. Het doel is om te kijken hoe deze mensen in het leven staan.

Deze activiteit wordt georganiseerd als randprogramma bij de Pier21-theatervoorstelling “It wie op in simmerjûn”. Met deze voorstelling over zelfbeschikking staan Jan Arendz en Joke Talsma op veertig locaties in Friesland op de planken. Wil je met ze in gesprek? Dat kan, ze zijn namelijk te leen via het platform leeneenfries.nl. Via Leen een Fries kun je onder andere de acteurs Jan Arendz en Joke Talsma, maar ook regisseur Jos Thie lenen voor een goed gesprek. Ze vertellen over wat eigen regie en voltooid leven voor hen betekent en over hun rol in het toneelstuk.