LEMMER - Van zaterdag 22 oktober tot en met 3 december zijn de schilderijen van Nienke de Buijzer te bezichtigen in de Bibliotheek in Lemmer.

Tekenen is nooit Nienkes beste vak geweest op de middelbare- en de kweekschool, ze kreeg uit goedheid van de leraren een zesje. “Ik kon er niets van” vertelt Nienke, maar eenmaal voor de klas wilde ze toch wel graag regelmatig mooie bordtekeningen kunnen maken. En dan blijkt dat je schilderen echt kunt leren; “Oefening baart kunst”.

Nienke is altijd erg gecharmeerd geweest door het werk van Vincent van Gogh. Met een verfdoosje van haar kinderen begon ze een van Gogh na te schilderen en bleek dat zo leuk te vinden dat ze op een schildercursus is gegaan: Aquarelleren. Daarna kwam het werken met acryl wat ze nog steeds met veel plezier doet. Het liefst met veel kleur en grote streken. Dit jaar volgt Nienke lessen bij Diana den Boon, wiens werk afgelopen maand te zien was in de Bibliotheek.

Inmiddels heeft Nienke een flinke verzameling schilderijen opgebouwd, die de komende maanden te zien zijn in de expositieruimte van de Bibliotheek in Lemmer.