LEMMER - Op vrijdagavond 15 juli vertelt sterrenkundige Peer Zaal uit Ee in een bijzondere setting alles over de wonderen van de sterrenhemel.

Met Gaia op de achtergrond, vertelt Peer Zaal meer over de geschiedenis van de sterrenkunde en het heelal. Een unieke ervaring, met natuurlijk ‘water’ als centraal onderwerp in het historisch Woudagemaal te Lemmer. Waar vindt al het aardse water zijn oorsprong en waar in het heelal is er nog meer water - als basisvoorwaarde van al het leven - waargenomen?

Dit is dé kans om meer te weten te komen over het ontstaan van onze aarde, de oerknal en de vorming van sterrenstelsels en zwarte gaten. We maken we een reis van 13.8 miljard jaar door tijd en ruimte. Een immense kosmologische reis die vooraf is gegaan aan de totstandkoming van onze aarde, Gaia. De lezing sluit perfect aan bij Luke Jerram’s Gaia installatie, het zal ons achterlaten met een gevoel voor ontzag voor onze planeet en haar geschiedenis.

Na afloop is er voor de aanwezigen de mogelijkheid om de, van binnenuit verlichte, wereldbol te fotograferen in de indrukwekkende machinehal van het UNESCO Werelderfgoed.

Over sterrenkundige Peer Zaal
Peer is sinds 2011 zelfstandig timmerman, imker en huisvader. Hij heeft Natuur/Sterrenkunde gestudeerd in Groningen en is gepromoveerd in Amsterdam. Vervolgens heeft hij 10 jaar, tot 2011, gewerkt in het Herschel Project (Europese ruimtetelescoop) bij Stichting Ruimteonderzoek Nederland (SRON).

Aanvang lezing: 20.30 uur

Locatie: UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal, Gemaalweg 1, Lemmer

Tickets à 12,50 per stuk zijn alleen online verkrijgbaar via onderstaande link

https://tickets.woudagemaal.nl/nl/lezingsterrenkundige/tickets

VOL = VOL