LELYSTAD – IJB Mortel heeft begin oktober van dit jaar een nieuwe betoncentrale in Lelystad in gebruik genomen. IJB Mortel, onderdeel van de IJB Groep met de hoofdvestiging in Lemmer, beschikt daarmee nu over drie betoncentrales. Met de ingebruikname van de betoncentrale werden ook twee Volvo-betonmixers aan het IJB-wagenpark toegevoegd. Begin volgend jaar wordt op de nieuwe productielocatie in Lelystad eveneens gestart met de productie van heipalen.

Locatiemanager op de nieuwe betoncentrale in Lelystad is Rudy Bosma: ‘We zien de vraag naar betonmortel in snel tempo toenemen. Om onze bestaande en nieuwe klanten daarin snel tegemoet te komen, hebben we op onze nieuwe locatie in Lelystad allereerst de betoncentrale in gebruik genomen. Dat is dan alweer onze derde betoncentrale, naast de huidige betoncentrales in Lemmer en Emmeloord. Met de productie van meer betonmortel ontstond ook de behoefte aan meer transportcapaciteit. Reden waarom we gelijk twee nieuwe Volvo-betonmixers in gebruik hebben genomen die voldoen aan de strengste emissie-eisen.

Logische keuze
Ook John Engelsman, algemeen directeur van de IJB Groep, toont zich verheugd met de extra productiecapaciteit in Lelystad. ‘Die gaan we naast de productie van betonmortel tevens benutten om meer heipalen te fabriceren. We willen voorkomen dat onze heipalen en funderingselementen een vertragende schakel worden op de bouwplaatsen. Een snelle uitbreiding van onze huidige productiecapaciteit is dan een logische keuze. Volgens planning starten we begin volgend jaar met de productie van de eerste heipalen.’

Over de IJB
Groep De IJB Groep, met vestigingen in Lemmer, Emmeloord, Kampen en Lelystad, is in Nederland marktleider op het gebied van funderingen. Het bedrijf behartigt zowel sonderingen met een eigen modern wagenpark als de advisering over en de productie en levering van betonmortel en prefab betonnen elementen. Eén van de pijlers onder het succes van de IJB Groep is het vermogen om voortdurend met technische en organisatorische innovaties te komen. Daarnaast neemt de IJB Groep al jaren haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dat uit zich bijvoorbeeld in het voortdurend monitoren van de milieueffecten van zowel de producten als de productieprocessen van de IJB Groep.