LEMMER - Je kunt je afvragen of er een GGD coronatest in Lemmer en omgeving uit te voeren is. Wanneer je klachten hebt die kunnen duiden op het coronavirus is het immers handig om te weten waar je gelijk aan de slag kunt. Omdat het in jouw omgeving soms lastig te ontdekken is, kun je de website van de GGD raadplegen. Echter is hier veel meer informatie op te vinden dan alleen de locaties van de teststraten. Je kunt namelijk ook veel informatie over andere zaken rondom het coronavirus bekijken. Maar hoe vind je nou de juiste teststraat en hoe kun je hier een afspraak voor in gaan planen?

De GGD coronatest in Lemmer is in de buurt
De GGD coronatest in Lemmer is altijd in de omgeving te vinden. Je kunt er vanuit gaan dat je niet lang hoeft te rijden om bij de testlocatie aan te komen. Uiteindelijk zal het ook een lagere drempel hebben als je binnen enkele minuten ter plaatse bent. Niemand zit er immers op te wachten om voor een langere tijd in de auto te zitten bij klachten. Het is namelijk ook belangrijk dat je alleen naar de testlocatie toe gaat. Alleen wanneer het hele gezin een test moet doen, mag iedereen in een auto zitten. Wel is iedereen dan verplicht om een mondkapje te dragen, zodat eventuele besmettingen kunnen worden voorkomen.

Klachten aangeven via de website of telefonisch
Een afspraak maken voor de GGD coronatest in Lemmer is heel eenvoudig en snel geregeld. Je kunt er namelijk voor kiezen om dit online te doen. Hiervoor moet je inloggen met jouw DigiD, zodat alle gegevens gelijk ingevuld worden. Het enige wat jij dan nog in hoeft te vullen is de klachten die je ervaart. Hiervoor zijn er al een aantal klachten aangegeven, welke je alleen maar aan hoeft te vinken. Het kan ook zijn dat je nog andere klachten ervaart. Geef deze eventueel ook aan, zodat er een nog duidelijker beeld ontstaat. Lukt het niet via het internet? Bel dan naar het telefoonnummer dat aangegeven staat.

De uitslag krijgen van de test
Uiteindelijk kun je met de GGD coronatest in Lemmer binnen een korte tijd een uitslag verwachten. Vaak heb je de uitslag namelijk al binnen 24 uur binnen. In sommige gevallen kan het tot 48 uur duren. Je ziet jouw uitslag altijd online. Je kunt ook aangeven dat je graag gebeld wilt worden door de GGD. In dit geval kun je aan de medewerker vragen wat je nog voor stappen kunt ondernemen bij een negatieve test. Een positieve test betekent in ieder geval dat je in quarantaine gaat en jouw omgeving zichzelf ook in de gaten moet gaan houden.