LEMMER - Ben jij creatief en woon je in (de buurt van) Lemmer of ben je op vakantie in de regio, kom dan op 7 augustus naar het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal in Lemmer en maak tussen 14.00 en 16.00 uur een ‘nieuwe’ schoorsteen met afvalmateriaal. Uiteraard worden de mooiste schoorstenen beloond met een leuke prijs. Deze dag staat namelijk helemaal in het teken van de schoorsteen. Het is in augustus van dit jaar precies een eeuw geleden dat de schoorsteen van het stoomgemaal voor Lemmer werd opgeleverd.

Genoeg reden om op woensdag 7 augustus aanstaande de schoorsteen centraal te stellen in een aantal activiteiten voor jong en oud. Op deze dag zullen er ook amateur kunstenaars aanwezig zijn om de jarige schoorsteen in 1 dag vast te leggen op doek en zal er voor geïnteresseerden een lezing worden gegeven door de heer Pierre Geelen, zoon van de bouwer van de schoorsteen.

Tevens is het dag 1 van het SKS Skûtsjesilen in de baai van Lemmer, welke je vanuit het, naast het gemaal gelegen, bezoekerscentrum goed kunt bekijken.

Kijk op www.woudagemaal.nl voor het gehele programma van 7 augustus

Bezoekadres:
Gemaalweg 1a
8531 PS Lemmer (aan de N359 Lemmer-Balk)