LEMMER - In de kerstvakantie worden er ook, naast de inmiddels volgeboekte Mad Science workshops, 2 knutselmiddagen inclusief demonstratie van de watertafel, georganiseerd op vrijdag 28 december en vrijdag 4 januari tussen 14.00 en 16.00 uur voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.

Deelnemers hoeven - naast een entreeticket voor het Woudagemaal en bezoekerscentrum- niets te betalen voor deze gezellige en creatieve middag. Per middag kunnen zo’n 20 kinderen meedoen, dus meld je snel aan ovv ‘knutselmiddag’ via info@woudagemaal.nl

Een uniek dagje uit
Het Woudagemaal is eigendom van Wetterskip Fryslân, zij brengen het gemaal gemiddeld twee keer per jaar onder stoom om het bedienende personeel in de praktijk op te leiden. Op deze manier kunnen ze ook de bedrijfsvoering van het stoomgemaal garanderen. Het is een magistrale beleving wanneer het Woudagemaal onder stoom wordt gebracht. Tijdens dit unieke spektakel komen stoom, water en architectuur samen. Ook buiten het unieke stoomspektakel om is het Woudagemaal een leuk dagje uit voor zowel jong en oud.

Speurtocht
Zonder onze trouwe hulpmachinisten zou het Woudagemaal niet draaiende gehouden kunnen worden. Kinderen kunnen bijna dagelijks, ook in de kerstvakantie, worden opgeleid tot hulpmachinist onder begeleiding van Hoofdmachinist Jelle Terpstra. De fictieve hoofdmachinist leert de kinderen in een spannende speurtocht spelenderwijs over de werking en de geschiedenis van het Ir. D. F. Woudagemaal. Als beloning krijg je een officieel diploma als Hulpmachinist van Jelle Terpstra.

Kijk voor meer informatie op www.woudagemaal.nl