LEMMER - Op zaterdag 11 mei 2019 van 10.00 tot 16.00 uur doet het KNRM-station Lemmer weer mee met de Landelijke Reddingbootdag. Dit open-huis-evenement is in Lemmer bij het Reddingbotenstation langs de Sluisweg 11b.

Bekijk de boten aan de steigers of vaar als donateur mee met een reddingboot. Voor kinderen is dit vaak een onvergetelijke belevenis. De brandweer geeft op de dag ook demonstraties en het opleidingschip van de Zeekadetkorps Lemmer is ook te bekijken. Dit indrukwekkende schip ligt naast het KNRM-station.

Kijkje achter de schermen
De Reddingbootdag op het station Lemmer is een belevenis voor jong en oud. Ronkende motoren aan de steiger, rijen overlevingspakken in het boothuis, een plekje aan boord naast de schipper, een praatje met een stoere redder of onvergetelijk fotomoment op een reddingboot.

Belangrijke rol in Lemmer
De KNRM speelt een belangrijke rol in Lemmer. Op de eerste plaats staat natuurlijk het reddingswerk. Maar de medewerking van de KNRM-mensen garandeert ook de veiligheid bij talloze evenementen in Lemmer. Sterker nog, zonder hun assistentie zouden veel manifestaties niet georganiseerd kunnen worden.