LEMMER - Tijdens de Lemster Visserijdagen op vrijdag 21 juni herleeft Lemmer als vissersdorp. Zoveel mogelijk activiteiten hebben te maken met visserij.


Geniet:

van de schepen - bijvoorbeeld de Lemster Aken, die ook in Lemmer werden gebouwd. Er zijn er gelukkig nog een aantal zorgvuldig bewaard. Tijdens de visserijdagen kun je zelfs een rondvaartje doen met de LE50 en zelf ervaren hoe dat vroeger zou zijn geweest.

van de Lemsters - in de kleding, die gedragen werd in die visserijtijd.

van de vis – bijvoorbeeld van de gerookte poon. Niet alleen kijken hoe dat in z’n werk gaat, maar natuurlijk ook proeven! Naast de poon kun je in de verschillende visrestaurants en -kiosken lekker smullen van diverse soorten vis.

van zang en muziek - Zingen en muziek wordt in Lemmer met hoofdletters geschreven, zoals dat ook in andere visserijplaatsen rondom het IJsselmeer het geval was en is. Dus kun je alle drie dagen genieten van muziek en zingen op diverse locaties in Lemmer.

van het vroegere Lemmer – en loop het ‘Rondje Dok’ door het centrum van Lemmer. Dat kan aan de hand van de borden van de st. Oud Lemmer en bij VVV Lemmer kun je een beschreven wandeling met plattegrond verkrijgen.

Ex-Hr.Ms. Roermond, het opleidingschip van de Zeekadetkorps Lemmer, ligt afgemeerd achter de Lemster sluis.De oudheidskamer ‘Lemster Fiifgea’ met de visserijkamer is geopend van 10:00 – 17:00.

13:00 en 15:30 uur Rondvaart met de LE50 vanaf de Kortestreek bij het standbeeld van ’t fiskermantsje. Kaartreservering/verkoop VVV Lemmer 0514-534550

19:00 uur opening van de 2e editie Lemster Visserijdagen met een fantastische sleep met het van diverse aken en schouwen en daarop muziek van het Lemster shantykoor en de Skourreblazers. Vaarrichting vanaf de Flevobrug door het Dok. Deze schepen meren aan in de binnenhaven. Het Shantykoor en de Skourreblazers gaan aan wal verder!

21:30 Livemuziek bij Café de Held van ’63: rasmuzikant Murk Aukema

21.30 Livemuziek Café De laatste stuiver.