FRIESLAND - Lân fan taal en Kultueredukaasje mei Kwaliteit 2 (KEK2) presenteerden op 7 december in Theater Sneek de Taal-Kit. Alle basisscholen in Fryslân ontvangen deze maand de meertalige kit. De feestelijke presentatie is een volgende stap op het gebied van cultuureducatie voor de provincie Fryslân.

Kunst-, cultuur- en taaleducatie ontmoeten elkaar in de samenwerking tussen Lân fan taal en KEK2. De samenwerking werd gevierd samen met docenten, schooldirecteuren, partners en beleidsmakers. Zij kregen ook een voorproef op het Kunst-Taal-Laboratorium. Onder leiding van taallaboranten werd ervaren hoe motiverend het kan zijn om te experimenteren met taal, kunst en cultuur in het onderwijs.

Inhoud Taal-Kit

De Taal-Kit bestaat uit een inspirerend magazine, het boek ‘De Kunst van het Verdwalen’ (Anne Graswinckel & Jeffrey Deelman, 2017) en taalgadgets. De doos zit vol prikkelende opdrachten die de fantasie stimuleren. De opdrachten inspireren leerkrachten om met kinderen te onderzoeken en creëren. De Taal-Kit wordt in december en januari verspreid op de Friese basisscholen.

Taalonderwijs

Met de Taal-Kit willen de organisaties het bestaande curriculum op basisscholen verrijken. De Taal-Kit zorgt voor een creatieve en nieuwe manier van denken over taalonderwijs. Met de instrumenten uit de Taal-Kit kunnen scholen het taalonderwijs vormgeven.

Meer weten over Lân fan taal?

Meer weten over KEK2?