LEMMER - Een stukje natuur in eigen gebied onderhouden? Samen met anderen lekker in de buitenlucht aan het werk? Dat kan op zaterdag 4 november tijdens de Natuurwerkdag in de Vlindertuin in Lemmer. We gaan bomen en struiken snoeien en zagen, riet harken en de waterpartijen hekkelen. Ook maatschappelijke stagiairs zijn welkom!De Landelijke Natuurwerkdag wordt dit jaar voor de 23e keer gehouden. Het is een landelijke actie waarbij iedereen wordt uitgenodigd om in eigen regio aan de slag te gaan in de natuur. Bezoekerscentrum MAR en KLIF en Landschapsbeheer Friesland organiseren de Natuurwerkdag in de Vlindertuin.

Aan de rondweg in Lemmer is een mooi stukje groen ingericht als Vlindertuin. Een halfwilde ‘Strúntún’, waar van alles te beleven is. Onder het motto ‘leef je uit’ gaan we samen aan de slag om de tuin weer klaar te maken voor het winterseizoen. Gereedschap is aanwezig. Deelnemers hoeven zelf alleen maar laarzen, ‘tuinkleren’ en een goed humeur mee te nemen.

De Natuurwerkdag is geschikt voor jong en oud (kinderen onder begeleiding i.v.m. de waterpartijen). We verzamelen om 10:00 uur bij het informatiebord aan de ingang van de Vlindertuin op de hoek van de (verlengde) Flevostraat en de Rondweg, nabij het Jeu de Boules terrein. Voor een kop koffie of limonade met wat lekkers wordt gezorgd. Graag tot zaterdag! Jullie hulp wordt zeker gewaardeerd!

Opgave is gewenst en kan via www.natuurwerkdag.nl. Zoek je nog een plekje om je maatschappelijke stage te lopen? Stuur dan een mailtje naar sabine@marenklif.nl