LEMMER - Woensdag 28 december en 4 januari organiseert het Woudagemaal tijdens een bezoek diverse activiteiten voor kinderen. Naast de activiteiten, die uiteraard iets te maken hebben met water, is er een speciale kinderrondleiding door het ruim 100 jaar oude stoomgemaal. Ondertussen kunnen meegekomen (groot)ouders, familie of vrienden het bezoekerscentrum en het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal bekijken en vanuit de panoramazaal genieten van het spectaculaire uitzicht over het IJsselmeer en de baai van Lemmer. De activiteiten vinden plaats in ’t Stoomlokaal, gevestigd in één van de voormalige dienstwoningen op het terrein. Het knutselen, tekenen, waterspelletjes en de speciale kinderrondleiding zijn gratis bij betaling entree. Inloop is van 10.30 tot 15.30 uur.

In de kerstvakantie zijn het Woudagemaal & bezoekerscentrum uiteraard op meerdere dagen geopend. Kijk voor een overzicht van de openingstijden tijdens de kerstvakantie op https://www.woudagemaal.nl/bezoekinfo/openingstijden-prijzen

Leuk en leerzaam voor jong en oud

Een bezoek aan het Woudagemaal begint in het naastgelegen bezoekerscentrum. De interactieve expositie vertelt jong en oud het verhaal van het Friese waterbeheer en de gevolgen van de klimaatverandering. Ontdek bij de puzzeltafel welke duurzame en klimaatbestendige keuzes je zelf kunt maken. En beleef met de VR-bril het Woudagemaal van binnenuit!